Promocija “U potrazi za lokalnom istorijom” u Doboju

Udruženje nastavnika historije/istorije/povijesti u BiH EUROCLIO HIP i PRO-Budućnost vas pozivaju na promociju dodatnog nastavnog materijala

‘U potrazi za lokalnom istorijom’
Pedagoški materijal „U potrazi za lokalnom istorijom“ finalni je produkt projekta Istorija za budućnost – faza II. „U potrazi za lokalnom istorijom“ predstavlja pet radionica o temama iz lokalne istorije gradova: Doboj, Maglaj, Tešanj, Teslić, Modriča, Gradačac, Sanski Most, Prijedor, Novi Grad i Bosanska Krupa. U kreiranju radionica učestvovali su nastavnici osnovnih škola iz spomenutih gradova te odabrali teme kao značajne za njihove lokalne zajednice, sa posebnim naglaskom da iste nisu u dovoljnoj mjeri zastupljene u nastavnim planovima i programima.
Promociju organizujemo u saradnji sa Udruženjem porodica sa četvoro i više djece “Budućnost 4” Doboj.
Projekat je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) je četverogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services (CRS) s ciljem izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane.
Promocija će se održati u ponedjeljak, 24. oktobra sa početkom u 19:00 časova u Američkom kutku.
Na promociji će govoriti: Edita Čolo Zahirović, Bojana Dujković Blagojević i Olivera Djeordić Nedić.
Share on

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi