Mediji

>
Mediji

Klix.ba

  • 9. jul 2018.
Historičari iz BiH i regiona u utrci za nagradu za svjetski pluralizam. Historičari iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije ušli su u najuži izbor za nagradu za svjetski pluralizam za 2019. godinu. Radi se o veoma prestižnoj nagradi na svjetskom nivou.

Al Jazeera Balkans

  • 8. april 2018.
Devedeste.net – kako učenicima predstaviti historiju koja to još nije. Historičari iz regije zajedno su odabrali materijal o raspadu Jugoslavije i ratovima kako bi pomogli nastavnicima i učenicima u osnovnim i srednjim školama.

Slobodna Evropa

  • 29. mart 2018.
Kako podučavati o istoriji ratova devedesetih?
Kako tumačiti razdoblje koje neki osjećaju da još uvijek ne pripada prošlosti, a koje se pamti u toliko različitih, ali često suprotstavljenih slika?

Balkan Insight's

  • 28. mart 2018.
Devedesete.net, a website developed with historians from Bosnia and Herzegovina, Croatia, Montenegro and Serbia, is intended to help educators teach about the 1990s wars in the former Yugoslavia and promote reconciliation.

Detektor.ba

  • 28. mart 2018.
“Devedesete.net” – platforma za izučavanje i istraživanje rata Udruženja nastavnika historije iz regiona, pod vodstvom evropskih edukatora, pokrenula su novu web stranicu s materijalima koje mogu koristiti svi oni koji žele podučavati teme iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

Školegijum

  • 16. maj 2018.
Alternativni kurikulum za historiju/istoriju/povijest u BiH.
Nastavnici misle da bi jedan od bitnih segmenata projekta trebao biti obezbjeđivanje više slobode za nastavnike i profesore na časovima istorije jer su oni „sluđeni postojećim nastavnim planovima i nastavnim jedinicama“

Klix.ba

  • 1. februar 2008.
Projekt “Historija na djelu – pripremanje za budućnost Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije” i knjiga – dodatni materijal za nastavu historije “Obični ljudi u neobičnoj zemlji, Jugoslavija između istoka i zapada; Svakodnevni život u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji 1945.-1990.” predstavljeni su večeras u Sarajevu.

6yka

  • 11. april 2018.
Kako učenicima u zemljama regije predstaviti istoriju, koja to još nije Historičari iz regije zajedno su odabrali materijal o raspadu Jugoslavije i ratovima kako bi pomogli nastavnicima i učenicima u osnovnim i srednjim školama.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi