190704-Clio-HIP-Project-Single-5

'CLIO in the Balkans – Enhancing history teachers network and improving the practice of teaching history as a tool for reconciliation in the region'

Završeni

Donator

Western Balkans Fund (WBF)

Status u projektu

Lead (vodeći partner)

Period implementacije

maj - decembar 2018.

Projekat je implementirao EUROCLIO HIP BIH u saradnji sa 4 nastavnička udruženja iz Srbije, Crne Gore, Kosova, i Makedonije. Ciljevi projekta su unaprijeđenje saradnje između nastavnika istorije na zapadnom Balkanu.

Kroz projekat je organizovano regionalno takmičenje za najbolju nastavnu praksu – model podučavanja o temi “Jugoslavija 100 godina poslije. Lekcije koje (ni)smo naučili”. Regionalni seminar za 40-tak nastavnika istorije održan je Bajinoj Bašti u avgustu 2018. Učesnici seminara bili su nastavnici koji su se prijavili na konkurs, te koji su prošli selekciju stručne komisije sastavljene od predstavnika svih partnera u projektu. 15 nastavnika je predstavilo svoje modele časova tokom trodnevnog seminara. Svih 40 učesnika seminara je poslušalo prezentacije i nakon glasanja zasluženu pobjedu odnijela je Fetnan Dervish, profesorica istorije iz Prizrena, koja je pripremila čas pod nazivom ‘Šta ja značilo biti Jugosloven’.
Svi materijali/radionice sa regionalnog konkursa su na sajtu EUROCLIO HIP BiH, slobodni za preuzimanje.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi