Home · Blog · Vijesti : Trening za profesore u okviru projekta „Historija, Istorija, Povijest – Lessons for Today“
history-books

Fondacija Humanity in Action članica organizacijskog tima Projekta „Historija, Istorija, Povijest – Lessons for Today“ obavijestila nas je o objavljenom pozivu za učešće na treninzima za profesore koje organiziraju Anne Frank House, Youth Initiative for Human Rights -YIHR , Humanity in Action – HiA, Croatian Education and Development Network for the Evolution of Communication – HERMES, Youth Educational Forum – MOF I Open Communication – OK .

 

Projekat projektu „Historija, Istorija, Povijest- Lessons for Today“ je koncipiran kroz niz inovativnih edukacijskih metodologija, osmišljenih i korištenih od strane Anne Frank House organizacije, a krajnji je cilj podizanje svijesti i poticaj diskusiji o nedavnoj historiji, nacionalizmu, diskriminaciji, predrasudama i stereotipima koji u regionu bivše Jugoslavije. Edukacijski materijali podstiču kritičko mišljenje o historijskim događajima i njihovom poveznicom sa savremenim izazovima.

Poziv je otvoren za nastavnike i profesore historijskih, društvenih nauka, ali nastavnike koji smatraju da će ovaj trening imati direktni uticaj u praksi u osnovnim i srednjim školama sa područja cijele bivše Jugoslavije. Trening za profesore će se održvati u Zagrebu (17.-21. februar); u Mostaru (16.-20. mart) i u Beogradu (20.-24. April). Odabrani profesori učestvovat će na jednom od pomenutit treninga. Sve troškove prijevoza i smještaja snosit će organizator.

Rok za prijavu je 10. Januar 2016. godine, do 17:00 sati. Popunjene prijave šalju se lokalnom koordinatoru projekta:

Kerim Somun, Bosna i Hercegovina kerim@yihr.org

Tvrtko Pater, Hrvatska hermes.communiaction@gmail.com  ili ornius@gmail.com

Sanja Stefanović, Makedonija sanja_stefanovik@mof.org.mk

Boris Miković, Srbija mikovic@ok.org.rs

Tekst poziva i prijavni obrazac

Copyright © 2015 GajbaStudio

Sajt je podržan od strane Fonda otvoreno društvo BiH