Home · Blog · Vijesti : Radionica “Talking about Kazani”
forumZFD

Organizacija forumZFD (Forum civilna mirovna služba) u subotu,17. oktobra 2015. organizira na radionicu “Talking about Kazani” koju će voditi historičar Nicolas Moll.

Početak radionice  planiran je  u 10:00 h u kancelariji forumZFD-a, koja se nalazi u ulici Branilaca Sarajeva 19B (u blizini Narodnog pozorišta). Nakon uvodnog predavanja planirana je i posjeta Kazanima. Planirano je da radionica traje 3-4 sata nakon čega je planirana i refleksija o radionici. Radionica će se održati na engleskom jeziku.

Radionica je bazirana na posljednjem istraživanju i publikaciji dr. Moll-a o Kazanima, pod nazivom: “Sarajevska najpoznatija javna tajna”: Suočavanje sa Cacom, Kazanima i zločinima počinjenim nad Srbima u opkoljenom Sarajevu, od rata do 2015. (“Sarajevo’s most known public secret”: Dealing with Caco, Kazani and crimes committed against Serbs in besieged Sarajevo, from the war until 2015). Publikaciju možete preuzeti na ovom linku: http://www.nicolasmoll.eu/2015/07/new-publication-sarajevska-najpoznatija-javna-tajna-suocavanje-sa-cacom-kazanima-i-zlocinima-pocinjenim-nad-srbima-u-opkoljenom-sarajevu-od-rata-do-2015-sarajevos-most-know/

Nicolas Moll je doktorirao modernu istoriju. Historičar je i trener u poljima međukulturalne saradnje i Suočavanja s prošlošću. Radi na prostoru Zapadnog Balkana i Zapadne Evrope i koordiniše trans- Europsku platformu razmjene “Memory Lab”. Nicolas Moll živi i radi u Bosni i Hercegovini već 8 godina.

Budući da je broj mjesta ograničen mole se sve koji su zainteresovani za učešće na ovoj radionici da se prijave što prije, a najkasnije do 11. oktobra 2015 na e mail adresu brand@forumzfd.de . Prijava treba da sadrži vaše osnovne podatke (ime i prezime, godište, adresa prebivališta, broj telefona i kontakt e-mail adresa). U slučaju velikog broja prijavljenih učesnika radionica će se održati i u nedjelju 18. oktobra 2015. godine.

Copyright © 2015 GajbaStudio

Sajt je podržan od strane Fonda otvoreno društvo BiH