Home · Blog · Vijesti : Prvi sastanak regionalnog autorskog tima projekta ‘Learning a History that is ‘not yet History’ održan je u Beogradu’
dsc_02821

Sastanak regionalnog autorskog i koordinatorskog  tima EUROCLIO projekta ‘Learning a History that is ‘not yet History’ održan je u periodu od 16. do 18. decembra 2016. u Beogradu. Projekat spaja regionalna udruženja nastavnika iz  Bosne i Hercegovine, Srbije,Hrvatske i Crne Gore sa zajedničkim ciljem da razviju nastavne resurse koje će se odnositi na ratove 90-tih na prostoru bivše Jugoslavije. Na sastanku u Beogradu diskutovalo se o daljim aktivnostima na projektu i napravljen je plan rada u narednom periodu.

Ciljevi projekta su: prikupljanje, evaluacija i prezentovanje rezultata inicijativa i različitih projekata o sličnoj temi; povezivanje nastavnika istorije u Evropi i prikupljanje informacija kako se o sukobima 90-tih godina predaje na multiperspektivan način; uključivanje studenata istorije iz evropskih zemalja u procese multiperspektivnog pristupa nastavi istorije o sukobima 90-tih; upoznavanje nastavnika istorije u Evropi (formalnog i neformalnog sektora) o izazovima sa kojima se suočavaju oni koji podučavaju o 90-tih godina u zemljama bivše Jugoslavije; doprinos na polju evropske kulture sećanja putem podizanja svesti među nastavnicima, studentima i učenicima da su mogući zajednički pristupi veoma osetljivim temama iz prošlosti.

Copyright © 2015 GajbaStudio

Sajt je podržan od strane Fonda otvoreno društvo BiH