ePACT upitnik

Dragi nastavnici-ce, ovo je prilika da nam pomognete tako što ćete iznijeti svoje mišljenje. Bile su mnoge organizacije i inicijative koje se se bavile nastavom istorije, ali mišljenja nastavnika nikada nisu bila centar interesovanja.  EUROCLIO i CDRSEE rade u ovoj zajedničkoj inicijativi koja ima za cilj transformaciju obrazovnog sistema na Zapadnom Balkanu.

EPACT je inicijativa EUROCLIO i CDRSEE. Zajedno sa mnogim nastavnicima istorije, istoričarima  i  kreatorima  obrazovne  politike,  promovisani  su  novi  pristupi  obrazovanju istorije putem alternativnih nastavnih materijala i obuke nastavnika. Vrijeme je da saznamo kako na ove napore gledaju nastavnici  istorije!

Udruženja nastavnika istorije, obrazovni autoriteti i stručnjaci iz regije radili su zajedno na ePactu da pripreme upitnik sa relevantnim i preciznim pitanjima te se raduju da dobiju i analiziraju rezultate.

Razvili smo upitnik koji uključuje sljedeća pitanja: Programi učenja za predavače istorije

Zapošljavanje i stručno usavršavanje

Nastavni plan i program i udžbenici

Uloge i vještine predavača

Škole

Praksa u nastavi / svakodnevno podučavanje

Rad sa teškim temama

Novi podaci o svim ovim temama će biti korisni za poboljšanje u nastavi istorije. Svi podaci biće prikupljani anonimno, bezbjedno i online. Podaci će biti predstavljeni isključivo zbirno. Želimo da se čuje glas što više nastavnika istorije, zato vas molimo da ovaj upitnik također pošaljete svojim kolegama.

Cijenimo vaše vrijeme da ispunite ovaj upitnik. Sarađivati ćemo sa ministarstvima prosvjete u rješavanju prioriteta koji će proizaći iz rezultata upitnika.

POPUNITE UPITNIK  epact.euroclio.eu prije 20-03-2017!

The prioject ePact -Eucational Partnership for Advocacy , Capacity-Building and Transformation. Projekat će biti implementiran uz finansijsku podršku Austrian development cooperation kao dio inicijative “NETUCATE – Network education creating a skills web for participation and senitivity.”  Za više informacija o projektu posjetite web stranicu projekta http://epact.euroclio.eu/

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi